Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Patient begick självmord med insmugglat vapen

En tvångsinlagd patient tog i torsdags sitt liv med ett skjutvapen vid den psykiatriska kliniken på sjukhuset i Kalmar. Händelsen ska nu internutredas.

Annons:

Till Sveriges Radio P4 Kalmar säger Charlotta Brunner, chefläkare inom psykiatriförvaltningen i Kalmar, att hon inte vet hur den manlige patienten kunnat få in ett skjutvapen på avdelningen.

Vi kommer tillsätta en internutredning som vi alltid gör när sådana här allvarliga händelser sker och den får då kanske visa på hur detta var möjligt, säger Charlotta Brunner till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Av ett pressmeddelande från Region Kalmar län framgår det att tanken var att så småningom föra över mannen till öppenvården, eftersom slutenvård inte längre ansågs vara nödvändigt. Som ett led i detta fick mannen permission vid flera tillfällen under den senaste månaden, men visitering av mannen hade inte bedömts som nödvändigt efter permissionerna.

Vid det begångna självmordet, som skedde på patientens eget rum, var ingen annan patient eller vårdgivare närvarande. Trots ett snabbt ingripande från personalen avled patienten senare på akutmottagningen vid Länssjukhuset i Kalmar.

Utredningen kommer att genomföras internt av kliniken. Patienten hade varit inskriven på avdelningen sedan januari i år.

Kommentarer