Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Kraftigt ökad väntetid till operation i Norrbotten

På fem år har antalet personer som inte får operation i tid blivit tolv gånger fler, rapporterar P4 Norrbotten.

Annons:

Region Norrbotten var tidigare en av de bättre i landet när det gällde att uppfylla vårdgarantin och erbjuda operation inom tre månader. För fem år sedan var antalet personer som fått vänta längre än tre månader 104. Nu är den siffran 1 262.

– Det är ett bekymmer, vi uppfyller inte vårdgarantin. Den är ju till för att garantera patienterna att få behandling i tid, säger Kenneth Backgård, landstingsråd för Sjukvårdspartiet, till Sveriges Radio.

Han ser ingen ”innovativ lösning” på problemet, utan menar att det är ”gamla kända recept” som gäller.

– Det är ju oftast personalbrist och personalvakanser som gör att det är på det här sättet.  Det handlar om arbetsmiljö och lön i slutändan, åtminstone har det varit så på sköterskesidan, säger Kenneth Backgård till P4 Norrbotten.

Kommentarer