Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Migrationsskolans kartläggning visar att anhöriga som vårdar en person som är född utomlands använder det formella stöd som erbjuds i mindre utsträckning än anhöriga till personer som är födda i Sverige.

Migrationsskolans kartläggning visar att anhöriga som vårdar en person som är född utomlands använder det formella stöd som erbjuds i mindre utsträckning än anhöriga till personer som är födda i Sverige. Bild: Thinkstock

Anhörigstöd sviktar i skånsk demensvård

Anhörigstödet inom demensvården måste moderniseras och bli flexiblare. Kommuner behöver erbjuda anhörigstöd på kvällar och helger och på fler språk än svenska, enligt en kartläggning som Migrationsskolan i Region Skåne gjort.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »