Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Camilla Waltersson Grönvall, sjukvårdspolitisk talesperson för M, vill att socialminister Lena Hallengren (S) kommer till socialutskottet.

Camilla Waltersson Grönvall, sjukvårdspolitisk talesperson för M, vill att socialminister Lena Hallengren (S) kommer till socialutskottet. Bild: Anna Tärnhuvud och Erik Simander/Bildbyrån

M vill ha svar om cancerstrategin

Moderaterna är inte nöjda med regeringens hantering av nationella cancerstrategin. Nu kallas socialministern till socialutskottet.

Annons:

För ett år sedan uppmanade riksdagen regeringen att ta fram en ny, nationell cancerstrategi. Kravet upprepades i den budget som antogs i december, men i vårbudgetpropositionen som presenterades i april fanns frågan inte med. Det har fått Moderaterna att begära att socialminister Lena Hallengren ska komma till socialutskottet för att förklara sig.

– Vi förstår inte varför regeringen ignorerar riksdagens vilja. Varför vägrar man verkställa det som beslutats? säger Camilla Waltersson Grönvall, sjukvårdspolitisk talesperson för M.

En uppdaterad cancerstrategi finns inte med i fyrpartiöverenskommelsen som ligger till grund för budgeten, men Camilla Waltersson Grönvall säger att en strategi för cancervård inte borde vara en partiskiljande fråga och att kallelsen till utskottet ska ses som en kraftfull markering.

– Vi ställer ministern till svars. Vi vill veta varför regeringen inte agerar, säger hon.

Dagens Medicin skrev i februari om att Moderaterna vill ha en ny cancerstrategi.

Relaterat material
M:”Cancerstrategin räcker inte till”

Kommentarer