Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Niklas Laurin

Ny sjukvårdsdirektör i Skåne trots kritik

Trots kritik från flera fackföreningar i vården har Region Skåne utsett Pia Lundbom till ny hälso- och sjukvårdsdirektör.

Annons:

– Pia har en gedigen kunskap och lång erfarenhet med mycket goda resultat som ledare i Region Skåne och jag har stort förtroende för hennes förmåga att leda och företräda regionens arbete när det gäller framtidens hälso- och sjukvård, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

Dagens Medicin har tidigare skrivit om att samtliga fackförbund inom vården protesterat mot förslaget på hälso- och sjukvårdsdirektör. Läkarförbundet Skåne angav att Pia Lundbom är oerfaren och saknar visionär förmåga och misstänkte dessutom vänskapskorruption i tillsättningen.

I dag, på torsdagsmorgonen, hade Läkarförbundet Skåne centrala förhandlingar i frågan där kritik framfördes mot processen inför tillsättningen, skriver Läkartidningen.

I ett pressmeddelande säger Pia Lundbom att  hon är stolt och glad över uppdraget och att hon ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla den skånska vården.

Hon har arbetat i regionen i nära 30 år, bland annat som operationssjuksköterska, förvaltningschef för det tidigare sjukvårdsområdet Skånevård Kryh och i ledande position på Centralsjukhuset i Kristianstad. Sedan förra hösten har hon arbetat som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Relaterat material
Facket sågar valet av ny sjukvårdschef

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler