Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Adam Wrafter/Bildbyrån

Dyrt it-projekt läggs ned

Projektet som inleddes 2014 för att skapa ”värdebaserad vård”, och som kostat minst 190 miljoner kronor, skrotas, rapporterar Dagens Nyheter.

Annons:

Projektet som gick under namnet Vink/Invit skulle bygga det nya informationsförsörjningssystemet på sjukhuset. Men istället blev följden att första linje-cheferna inte har kunnat följa upp verksamhet och ekonomi på sina egna avdelningar. Något som Karolinska universitetssjukhusets styrelse har pekat ut som ett av de främsta problemen som ledningen måste lösa.

Och nu skrotas alltså hela projektet, skriver Dagens Nyheter.

– Vi lägger ned det här som ett separat projekt och vinklar om det in i andra projekt som vi startat. Delar av det jobb som vi utfört kommer att kunna vara till nytta när vi gör om det, säger sjukhusdirektör Björn Zoëga till tidningen.

Karolinska universitetssjukhusets styrelseordförande Håkan Sörman, som varit den som tydligast krävt åtgärder för att åtgärda informationsbristen hos första linje-cheferna, välkomnar nedläggningen av projektet.

– Det verkar vara ett klokt beslut. Det vi i styrelsen är angelägna om är att vi får ett informationsunderlag till första linjens chefer så att de har koll på sin verksamhet och sin budget, och så har inte varit fallet. Jag tror att det krävdes ett visst omtag på det här, säger han till Dagens Nyheter. 

Kommentarer