Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ulrika Landström, ordförande Sussa samverkan.

Ulrika Landström, ordförande Sussa samverkan. Bild: Jens Krey

Sussa + Cambio = Sant

I dag, tisdag, tecknade de fem regionerna i Sussa samverkan och Cambio avtal om ett vårdinformationssystem. Prislapp: 2,7 miljarder kronor.

Annons:

– Nu ska vi tillsammans med Cambio utveckla nästa generations vårdinformationsstöd. Ett stöd som ska bidra till trygg och säker vård för våra patienter och som även ska vara ett effektivt och säkert verktyg för våra medarbetare, säger Ulrika Landström, ordförande Sussa samverkan, i ett pressmeddelande.

Som Dagens Medicin tidigare har rapporterat överklagades först det tilldelningsbeslut som gav Cambio upphandlingen, vilket försenade processen. Det avtal som nu tecknats löper på tio år och om införandet nu lyckas undvika fler fallgropar kan det nya vårdinformationssystemet börja användas om uppskattningsvis tre år, sommaren 2022.

Sussa samverkan

Sussa står för strategisk utveckling av sjukvårdsstödjande applikationer och bestod inledningsvis av Region Västernorrland, Region Västerbotten, Region Blekinge, Region Örebro län och Region Sörmland. I januari 2016 beslutade de fem regionerna att gemensamt upphandla framtidens vårdinformationsstöd (FVIS) och att starta ett arbete för att förbereda det.

Region Halland, Region Norrbotten, Region Dalarna och Region Gävleborg valde att gå med som optionslandsting och ingår nu i Sussa samverkan.


Relaterat material
Stora utmaningar när vården inför vårdinfosystem
Upphandling av vårdinformationssystem överklagas

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler