Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Lars Almroth.

Lars Almroth. Bild: Sverker Berggren

Klart: Lars Almroth får sparken

Efter många om och men har nu Lars Almroth fått lämna tjänsten som Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör.

Annons:

Till en början hade Lars Almroth hela oppositionen på sin sida och alliansens intentioner, att avsätta honom från sin post, såg länge ut att misslyckas. Men i slutet av förra veckan svängde Sverigedemokraterna i frågan och bestämde sig för att lägga ned sina röster, vilket blev Lars Almroths fall under regionstyrelsens sammanträde under onsdagen.

Efter vad som SVT Blekinge beskriver som en lång politisk debatt klubbades beslutet igenom vid 19-tiden, med minsta möjliga marginal. Sex ledamöter röstade emot förslaget och sju ledamöter var för en avsättning.

– Trots att vi har väldigt stort förtroende för Lars Almroth, så är det de styrande som avgör vilken personal man ska ha. Därför avstod vi från att delta i den omröstningen, säger Sverigedemokraternas gruppledare Björn T Nurhadi, till SVT Blekinge.

Lars Almroths anställning i Region Blekinge upphörde samma kväll. Han kommer dock under sex månader finnas till förfogande för den tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Peter Lilja, som också innehar rollen som regiondirektör.

– Självklart är det här något av det värsta som jag har varit med om. Samtidigt har jag känt stort stöd från kollegor, medarbetare och chefer. Och det stärker mig ju. Jag lämnar rak i ryggen och håller huvudet högt. Jag är stolt över vår verksamhet i Blekinge, säger Lars Almroth till SVT Blekinge.

Relaterat material

Kommentarer