Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Patient skickades hem – avled av brusten aorta

Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen. En patient som besökte akutmottagningen i höstas undersöktes inte tillräckligt, heter det i anmälan.

Annons:

Patienten, som uppges ha fått rådet att ta maxdos av värktabletter samt uppsöka en "kotknackare", kollapsade senare på sin arbetsplats. Ambulans tillkallades men patientens liv gick inte att rädda. Enligt obduktionen hade patienten drabbats av en brusten aorta och fått vätska i hjärtsäcken.

Enligt lex Maria-anmälan är det möjligt att patientens liv hade gått att rädda om man ställt rätt diagnos vid första besöket på akuten. Enligt anmälan härleddes patientens smärta till ryggen, men man undersökte inte patienten och dokumenterade inte heller något i dennes journal.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler