
Gettyimages.com

Gettyimages.com
Hemsjukvård avlastar Stockholmssjukhusen i sommar
”Ansträngt men stabilt”, så beskrivs läget vid Stockholms akutsjukhus. Vårdplatserna minskar ytterligare någon vecka för att sedan plana, ut meddelar regionens chefläkare.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Medicin!
För att läsa vidare på vår sajt, behöver du registrera dig som läsare. Därefter kan du fortsätta att, utan kostnad, ta del av Dagens Medicins journalistik på sajten.
Varför vill vi veta mer om dig? För att kunna ge dig en bättre läsupplevelse och lära oss mer om våra läsares intressen.
Har du redan registrerat dig?
Gå tillbaka till startsidan och logga in dig uppe i toppen på sidan.
Har du frågor, kontakta kundservice@bbm.bonnier.se
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin?
Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

Genom att minska på den planerade vården, interna möten och utbildningar ska resurserna fokuseras på den mest akuta vården under sommarveckorna. Samtidigt minskar antalet bemannade vårdplatser vid Region Stockholms akutsjukhus. Det framgår av information från Region Stockholm.
Antalet bemannade vårdplatser vid akutsjukhusen är ungefär lika många som förra sommaren däremot är det cirka 100 fler patienter som har Avancerad sjukvård i hemmet, ASIH, som annars hade behövt en vårdplats.
– Nu har vi ett särskilt nära samarbete mellan våra vårdgivare för att använda hela sjukvårdssystemets resurser. Även det nära samarbetet med kommunerna är viktigt under sommaren så att de patienter som är färdigvårdade men behöver stöd i hemmet eller särskilt boende kan få det så fort som möjligt, säger Elda Sparrelid, chefläkare för Region Stockholm i ett uttalande på regionens webb.
Enligt informationen är läget vid länets förlossningar hanterbart och fler än nio av tio förlossningar har skett vid den klinik som de blivande föräldrarna valt i förväg under den gångna veckan.
En nyhet i Region Stockholm i år är att akutläkarbilar och jourläkarbilar hjälper till att bedöma äldre i deras hem, och om det behövs ge dem plats direkt i den geriatriska vården. På så sätt slipper de ta sig till akutmottagningen och vänta där på bedömning.
Kommentarer
Regler för kommentarer
Dagens Medicin vänder sig till yrkesverksamma inom sjukvården och vår kommentarfunktion är endast avsedd för personer som i sin yrkesroll vill tillföra synpunkter och ny kunskap i ämnet.
Regler för kommentarer
För Dagens Medicins kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor och skribenterna är själva ansvariga för innehållet. Vi accepterar inte personliga angrepp på enskilda individer, och inte heller nedsättande omdömen om kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Språket ska vara vårdat – inläggen får inte innehålla svordomar. Dagens Medicin förbehåller sig rätten att stryka delar av eller hela inlägg som inte uppfyller dessa regler, samt inlägg som inte tillför diskussionen något. Kommersiella budskap och spam raderas. Kommentarerna granskas flera gånger dagligen.
Om du anser att ett inlägg inte uppfyller dessa regler, anmäl kommentaren till moderator via länken "Anmäl kommentar".
Du får vara anonym, men du måste skriva en signatur.