Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Nu utökas rökförbudet

Från och med i dag, den 1 juli, utvidgas rökförbudet till fler offentliga platser. Det handlar exempelvis om uteserveringar, busshållplatser och tågperronger.

Annons:

– Det finns flera skäl till att regeringen vill se ett utökat rökförbud. Utöver förbättrad folkhälsa och mer hälsosam arbetsmiljö för väldigt många är det viktigt att förändra normer kring rökning, som är en av de främsta orsakerna till cancer i Sverige i dag. Regeringens målsättning är ett rökfritt Sverige 2025, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Med lagändringen vill man få bättre kontroll över tobaksförsäljningen. Tidigare rökförbud gällde endast för tobaksprodukter, men det utökade förbudet omfattar även exempelvis e-cigaretter och örtprodukter som kan rökas.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler