Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Framtidens sjukvård – om unga patienter och medarbetare får bestämma

Hur vill dagens unga patienter att sjukvården ska fungera i framtiden? Hur skapar vi förutsättningar för den delaktiga patienten? Och hur vill framtidens medarbetare jobba i vården? Vad kommer att göra sjukvården till en attraktiv arbetsgivare i framtiden? Unga patienter och medarbetare, vad tycker de om sjukvården i dag och vad behöver förändras? 

 

 

Annons:

Seminariet har fokus på vårdens två största utmaningar, patientdelaktighet och att locka nya medarbetare. Vi utgår från Akademiska sjukhusets egna satsningar på forum och samarbete med unga patienter, studenter och medarbetare som möts för att samtala om förväntningar, behov och krav. Två olika paneler med unga patienter, studenter och medarbetare diskuterar varsitt tema.

Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör, Dagens Medicin

Talare: Emma Skoglund, patientföreträdare, Ung cancer Beatrice Larsson, patientföreträdare, Stolta magar Malin Hosio, patientföreträdare, Unga reumatiker Robin Åhrling, ordförande, Ung diabetes, Theodor Lav, ordförande, Sveriges läkarförbund student Sophia Godau, ordförande, Vårdförbundet student Hanna Bexhorn, medarbetare, Akademiska sjukhusets utvecklingsavdelning Morten Kildal, ansvarig värdebaserad vård, Akademiska sjukhuset Karolina Wretbring, projektledare, Region Uppsala Innovation

 

Kommentarer