Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Rickard L. Eriksson / New Art Production AB

KD och SD i samtal om vårdfrågor

De båda partiledarna för Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har diskuterat vårdpolitik över en gemensam lunch idag. Det skriver de i varsitt inlägg på Facebook.

Annons:

De båda partiledarna har mötts i flera debatter, men dagens möte skedde för att diskutera sakpolitik. Ebba Busch Thor klargör i sitt inlägg att partierna har olika ideologisk utgångspunkt, men att det finns "goda förutsättningar för ett gemensamt agerande" i flera frågor. "De frågor vi berört är framförallt sjukvården och energipolitiken men även den kommande parlamentariska utredningen om migration", skriver KD-ledaren.

Den fråga som främst diskuterades var enligt KD:s presstjänst huvudmannaskapet för vården. Båda partierna vill ge staten ett utökat ansvar för sjukvården och Kristdemokraterna vill ta bort regionena helt. 

Kommentarer