Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Den 25 juni förra året kom beslutet i oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini, i bild nere till högre. Rektor Ole Petter Ottersen har fått kritik hur han har hanterat medförfattarna till publikationerna, inte minst det centrala arbetet i tidskriften Lancet.

Den 25 juni förra året kom beslutet i oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini, i bild nere till högre. Rektor Ole Petter Ottersen har fått kritik hur han har hanterat medförfattarna till publikationerna, inte minst det centrala arbetet i tidskriften Lancet. Bild: Erik Cronberg, Oskar Kullander/Bildbyrån

KI-rektor duckar fråga kring medförfattares ansvar

Karolinska institutets rektor Ole Petter Ottersen fortsätter att hävda att medförfattarna i den stora oredlighetsutredningen mot Paolo Macchiarini fått yttra sig över relevanta uppgifter – trots att detta uppenbarligen inte skett.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »