Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ny rapport: Så lägger läkarna sin tid

En ny rapport från McKinsey & Company presenterar resultat och ger förslag på arbetssätt. Rapporten bygger bland annat på en undersökning där mer än 1000 läkare deltagit.

Annons:

En nyckelfråga för att säkra god vård för de resurser vi har är att verksamheten tillåter alla anställda att verka effektivt. Detta innebär att man nyttjar kompetens på rätt sätt, lägger tid på sådant som verkligen skapar nytta för patienten och minimerar onödig administration. Det innebär också att man öppet och faktabaserat kan diskutera hur arbetstid nyttjas, fördelas och hur verksamheten utvecklas på basis av denna kunskap.

Moderator: Christina Kennedy, chefredaktör Dagens Medicin

Medverkande: Björn Zöega, Sjukhusdirektör, Karolinska Universitetssjukhuset, Ann-Marie Wennberg, Sjukhusdirektör, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Karin Båtelson, 1:e vice ordf Sveriges Läkarförbund, Oscar Boldt-Christmas, Senior Partner, McKinsey & Company.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler