Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Röntgensjuksköterska fråntas legitimation efter sexbrott

I fjol dömdes en röntgensjuksköterska till fängelse för försök till grov våldtäkt mot barn. Nu återkallas mannens legitimation, rapporterar Vårdfokus.

Annons:

Enligt domen från hovrätten hade röntgensjuksköterskan burit i väg med en yngre flicka och även hållit för hennes mun. Flickan skadades när mannen kastade ner henne på marken, och därefter förde han in sin hand innanför hennes byxor och trosor. Förra hösten dömdes mannen till tre års fängelse för försök till grov våldtäkt

Och nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, alltså beslutat att återkalla röntgensjuksköterskans legitimation. "Brottet är oförenligt med rollen som röntgensjuksköterska och påverkar i hög grad myndigheternas och allmänhetens förtroende för honom", står det i beslutet.

Mannen själv nekar till sexualbrottet han dömts för och han menar också att det inte har någon koppling till hans yrke.  

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är för tillfället avstängd