Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ivo yrkar på att HSAN återkallar sjuksköterskans legitimation.

Ivo yrkar på att HSAN återkallar sjuksköterskans legitimation. Bild: Jesper Cederberg

Sjuksköterska flög drönare på avdelning

En sjuksköterska kan få sin legitimation indragen för allvarliga brott och omdömeslöst agerande.

Annons:

Sjuksköterskan ska bland annat ha flugit en drönare inne på en avdelning när hen var ensamt ansvarig för 16 patienter. Flygturen slutade med att drönaren fastnade i en patients hår, skriver Sydsvenskan.

Sjuksköterskan har även blivit avstängd av psykiatrin efter att ha använt övervåld mot patienter. Hen ska också ha haft en privat relation med en före detta patient samt är dömd för bland annat rattfylleri. 

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, yrkar nu på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, återkallar sjuksköterskans legitimation. Som skäl anges att sjuksköterskan ”saknar de personliga egenskaper som gör att hen är förtjänt av allmänhetens tilltro att utöva yrket som sjuksköterska”.

Relaterat material
Fler återkallade legitimationer än någonsin
”Olämplighet” vanligaste orsaken

Kommentarer