Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Jesper Cederberg

Sjukhus kritiseras – missade sprucken blindtarm

En man med blodiga kräkningar och svåra smärtor sökte sjukhusvård i Göteborg. Symtomen tolkades som matförgiftning och mannen fick inte träffa en läkare. Nu kritiseras sjukhuset.

Annons:

Det skriver Göteborgs-Posten. Det var förra året som mannen kom in till sjukhusets akutmottagning. Enligt anmälan till Ivo möttes han av en sjuksköterska som menade att han led av matförgiftning, eftersom han ätit ute kvällen innan.

Patientens hustru berättar för GP att han skälldes ut av sjuksköterskan. Hen ska ha sagt åt honom att andas genom näsan. ”Jag ska på semester om några dagar och vill inte bli magsjuk!" ska sjuksköterskan ha sagt.

Efter sex timmars väntan hade mannen fortfarande inte fått träffa en läkare, och fick beskedet att han var lågprioriterad. Paret valde då att åka hem. På tisdagen sökte mannen återigen akuten, men först dagen efter konstaterades att blindtarmen var sprucken och buken fylld med var.

Akutmottagningen får nu kritik av Ivo för att omhändertagandet inte varit sakkunnigt och omsorgsfullt, och för att mannen inte undersöktes av läkare.

Kommentarer