Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

För att dölja sina läkemedelsstölder kastade sjuksköterskan sekretessbelagda loggböcker i olika papperskorgar i en park.

För att dölja sina läkemedelsstölder kastade sjuksköterskan sekretessbelagda loggböcker i olika papperskorgar i en park. Bild: Thinkstock

Sjuksköterska avskedad efter stölder

En sjuksköterska på Skånes universitetssjukhus har blivit av med jobbet efter att hen blivit påkommen med att stjäla morfinklassade värktabletter. 

Annons:

Sjuksköterskan blev avslöjad när en privatperson hittade läkemedelsloggar i olika papperskorgar i en park, rapporterar Sydsvenskan.

Loggböckerna förvaras vanligtvis i ett låst skåp, i loggarna förs anteckningar om hur mycket som beställts och hur mycket som delas ut till patienter. Att svinnet inte upptäcktes tidigare beror enligt sektionschefen på att det pågick under en begränsad tid.

Loggböckerna kontrolleras med jämna mellanrum, men inte varje dag, säger sektionschefen till Sydsvenskan.

Sjuksköterskan hade fått panik när polisen efter ett bråk i dennes hem hade hittat tomma läkemedelsampuller och därefter kastat loggarna i papperskorgarna för att förstöra bevisen. Istället för att dela ut 2-3 tabletter till sina patienter hade hen delat ut 8-10 tabletter, och tagit de som "blivit över" till sig själv.

Sjuksköterskan säger att hon blivit beroende av bensodiazepiner.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler