Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

I studien har man samlat kostdata för fler än 6 000 barn – däribland från Sverige – med genetiska anlag för celiaki.

I studien har man samlat kostdata för fler än 6 000 barn – däribland från Sverige – med genetiska anlag för celiaki. Bild: Thinkstock

Glutenmängd kopplas till glutenintolerans

Barn med anlag för glutenintolerans, celiaki, tycks ha en högre risk för sjukdomen om deras kost är rikare på gluten under de första åren. Detta enligt ny svensk data i tidskriften Jama.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »