Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Lena Asplund, Sollefteå sjukhus.

Lena Asplund, Sollefteå sjukhus. Bild: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Beslut om akutkirurgi i Sollefteå flyttas fram

Sollefteåborna får vänta i ytterligare två månader innan regionen eventuellt beslutar om att återöppna akutkirurgin.

Annons:

Som Dagens Medicin tidigare rapporterat utreder Region Västernorrland möjligheterna att åter öppna akutkirurgin och viss cytostatikabehandling vid Sollefteå sjukhus. Tanken var att utredningen skulle presenteras för politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden i augusti. Nu står det klart att det i stället blir i oktober.

– Det behövs kompletterande uppgifter till utredningarna för att underlaget ska vara fullödigt. Frågorna har absolut inte lagts åt sidan utan vi vill ha ett så bra underlag som möjligt, säger Lena Asplund (M), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Mats Åström är anestesiolog och förtroendevald för Läkarförbundet vid Sollefteå sjukhus, har i en tidigare intervju med Dagens Medicin uppgett att det är självklart att utredningen kommer att landa i att verksamheterna åter ska öppna.

Kommentarer