Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Astellas europeiska dotterbolag anordnade ett möte för prostatacancerexperter i Milano år 2014. Men efter anmälan från en brittisk deltagare fälldes bolaget senare för att mötet liksom ett annat i Frankfurt handlade om marknadsföra en då ännu icke godkänd indikation för läkemedlet Xtandi. Bolaget hade också gett vilseledande information om varför deltagarna valts ut. Bilden visar katedralen i Milano.

Astellas europeiska dotterbolag anordnade ett möte för prostatacancerexperter i Milano år 2014. Men efter anmälan från en brittisk deltagare fälldes bolaget senare för att mötet liksom ett annat i Frankfurt handlade om marknadsföra en då ännu icke godkänd indikation för läkemedlet Xtandi. Bolaget hade också gett vilseledande information om varför deltagarna valts ut. Bilden visar katedralen i Milano. Bild: Getty Images

Otillåtna industriresor prövas inte i Sverige

Läkemedelsföretaget Astellas betalade svenska läkare för resor till utländska expertmöten där de exponerades för otillåten marknadsföring av läkemedel. Men Informationsgranskningsnämnden, IGN, ser ingen anledning att ta upp fallet.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »