Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vidarkliniken i Ytterjärna.

Vidarkliniken i Ytterjärna. Bild: Janders/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Vidarkliniken lägger ner

Utan stöd från Region Stockholm går det inte längre att driva vidare sjukhuset Vidar rehab och Vidar vårdcentral i Järna.

Annons:

– Kostnaderna har blivit oss övermäktiga utan landstingsstöd. Vi har försökt hålla verksamheten igång för patienternas skull i hopp om ändrade politiska beslut, men nu är det inte försvarbart längre, säger Anders Kumlander, ordförande i stiftelsen Vidarkliniken, i ett pressmeddelande.

Stiftelsen Vidarkliniken har sedan starten 1985 erbjudit integrativ vård som utgår från den antroposofiska medicinen. Verksamheten har varit starkt ifrågasatt för bristande vetenskaplighet och har under de senaste åren stött på patrull. 2016 valde Region Stockholm  och Västra Götalandsregionen att inte förlänga sina vårdavtal med kliniken och året efter stod det klart att regeringen också ville avskaffa det undantag som gällt för försäljning av antroposofiska läkemedel.

Kommentarer