Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Centerpartiets ledare Annie Lööf.

Centerpartiets ledare Annie Lööf. Bild: Linda Berglund

Centern lyfter vårdmoms i budgetkamp

Centerpartiet överväger att kasta in ett krav på att privata vårdbolag åter ska slippa moms för inhyrd personal i förhandlingarna om höstbudgeten.  ”Frågan måste lösas snarast”, säger Centerledaren Annie Lööf.

Annons:

– Det är en knäckfråga som regeringen måste hantera. Ska vi klara en svensk välfärd i hela landet så måste de privata vårdföretagen ha utrymme att finnas och växa, säger Annie Lööf till TT och understryker att det hela måste lösas inom de närmaste månaderna.

– Och konkurrensneutralitet mellan olika vårdformer är ju en del av januariavtalet, tillägger hon om det 73-punktsprogram som är grunden för Centerns och Liberalernas samarbete om budget och politiken med regeringen.

Dagens Medicin har i en rad artiklar, se relaterat material nedan, skrivit om den så kallade vårdmomsen. 

Relaterat material

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler