Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Christina Bergh, professor i obstetrik och gynekologi, har fått forskningsfynd publicerade i New England Journal of Medicine. Att byta den kvalitetsstämpeln mot open access känns som ett nerköp, anser hon.

Christina Bergh, professor i obstetrik och gynekologi, har fått forskningsfynd publicerade i New England Journal of Medicine. Att byta den kvalitetsstämpeln mot open access känns som ett nerköp, anser hon. Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Gratis läsning ger sämre kvalitet befarar forskare

All forskning som är offentligt finansierad ska bli öppen och gratis, enligt en ny europeisk plan som sätter krokben för publicering i medicinvärldens tyngsta titlar. Nu höjs kritiska röster mot planen.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »