Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Nytt råd för personalbehovet i vården föreslås

Inrätta ett nytt, nationellt råd med uppgift att hantera utmaningarna med det stora personalbehovet i vården.

Annons:

Ett förslag med den uppmaningen lämnas i dag till regeringen av Socialstyrelsen och Universitetskanslersämbetet (UKÄ).

”Vårdens olika aktörer måste samarbeta mer för att ta tillvara den kompetens som finns –  och som ska utbildas för framtiden”, skriver generaldirektörerna Olivia Wigzell och Anders Söderholm i en debattartikel i Dagens Samhälle.

De båda myndigheterna föreslår att det nya rådet, som knyts till Socialstyrelsen, ska samarbeta med sex sjukvårdsregionala råd. De regionala råden ska i sin tur samverka med alla sina berörda lärosäten och kommuner. De regionala rådens huvuduppgift blir att föra dialog om huvudmännens kompetensbehov och att samordna arbetet med studenters verksamhetsförlagda utbildning.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler