Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Nätbokhandlar drar tillbaka antivaccinbok

En barnbok som innehåller påståenden om att barn inte behöver vaccineras har dragits tillbaka av nätbokhandlarna Adlibris och Bokus, rapporterar Dagens ETC.

Annons:

Boken ”Hälsa för barn” vänder sig till barn och deras föräldrar med påståenden om att det är fel att gipsa brutna ben, att ta medicin när man är sjuk eller att vaccinera barn mot sjukdomar som mässlingen och röda hund.

Boken har kritiserats hårt i sociala medier, bland annat av barnläkare, och uppmärksammades först i en krönika i tidningen Till slut valde Adlibris att dra tillbaka boken, och även Bokus stoppade den ”i väntan på utvärdering”.

– Som alla privata aktörer väljer vi vad vi vill sälja. I det här fallet handlar det inte om censur. Vi går på WHO:s och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har valt att inte sälja böcker som är direkt farliga för människor, som vaccinkritiska böcker riktade mot barn, säger Elias Vieglins, pressansvarig på Adlibris, till Aftonbladet.

Kommentarer