Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Pressbild

”Är du inte tyst får du ingen medicin”

En anställd på Södertälje sjukhus omplaceras efter att en patient filmat det ohövliga bemötandet.

Annons:

När en kvinna som vårdades för endometrios bad att få smärtstillande, fick hon svaret ”Var tyst! Är du inte tyst får du ingen medicin”. Händelsen filmades av patienten och publicerades på sociala medier, där filmen fått stor spridning.

Vad som föregått ordväxlingen framgår inte. Södertälje sjukhus i Region Stockholm har nu omplacerat personen som blev filmad, skriver SVT Södertälje.

”Vi måste bemöta alla patienter, oavsett tillstånd, med lugn och respekt. Jag beklagar verkligen händelsen och ser det som oacceptabelt. Sjukhuset har nolltolerans mot dåligt bemötande och vi kommer att vidta de åtgärder som krävs”, säger verksamhetschef Lena Kruse i ett uttalande på sjukhusets hemsida.

Kommentarer