Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Rituximab (Mabthera) är ursprungligen ett lymfomläkemedel men har utanför godkänd indikation fått stor användning vid multipel skleros i Sverige. Okrelizumab (Ocrevus) är en vidareutveckling av rituximab som internationellt fått stor användning vid sjukdomen.

Rituximab (Mabthera) är ursprungligen ett lymfomläkemedel men har utanför godkänd indikation fått stor användning vid multipel skleros i Sverige. Okrelizumab (Ocrevus) är en vidareutveckling av rituximab som internationellt fått stor användning vid sjukdomen.

Läkare uppmärksammar ”ny” biverkning vid ms-terapi

Brist på antikroppar, gammaglobuliner. Det kan bli den på sikt viktigaste biverkningen av de allt mer populära B-cellsbehandlingarna vid multipel skleros. Svenska forskare har nu börjat kartlägga fenomenet och preliminära resultat presenterades på Ectrims-kongressen i Stockholm. 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »