Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Inga-Kari Fryklund har varit förbundsdirektör i nio år.

Inga-Kari Fryklund har varit förbundsdirektör i nio år. Bild: Anna Rut Fridholm

Fryklund lämnar Vårdföretagarna

Inga-Kari Fryklund lämnar rollen som förbundsdirektör för Vårdföretagarna.
– Jag tror inte att det är bra att sitta för länge, säger hon.

Annons:

Inga-Kari Fryklund har varit förbundsdirektör för Vårdföretagarna i nio år och som sådan ett av namnen på Dagens Medicins maktlista. Hon beskriver jobbet som förbundsdirektör som väldigt roligt, men tufft.

– Det är inga kostigheter. Jag tror att det är bra för verksamheten att ta in någon ny. Det var dags nu.

Vad skulle du vilja göra sedan?
– Jag har ju breda erfarenheter från skärningspunkten mellan näringsliv och politik och arbetsgivar- och näringspolitiska frågor. Jag vill fortsätta med det, men jag har inte planen klar. Det kommer säkert att lösa sig.

Inga-Kari Fryklund blir kvar som förbundsdirektör åtminstone året ut, beroende på när det blir klart med hennes efterträdare.

Relaterat material
Många nya namn på Maktlistan 2019

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler