
Bild: Thinkstock

Bild: Thinkstock
Bättre tillgång på influensavaccin i år
Influensasäsongen närmar sig, och i år har regionerna sett till att köpa in mer vaccin, rapporterar Sveriges Radio.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Medicin!
För att läsa vidare på vår sajt, behöver du registrera dig som läsare. Därefter kan du fortsätta att, utan kostnad, ta del av Dagens Medicins journalistik på sajten.
Varför vill vi veta mer om dig? För att kunna ge dig en bättre läsupplevelse och lära oss mer om våra läsares intressen.
Har du redan registrerat dig?
Gå tillbaka till startsidan och logga in dig uppe i toppen på sidan.
Har du frågor, kontakta kundservice@bbm.bonnier.se
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin?
Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.

– I år har regionerna beställt mer vaccin och även vaccinleverantörerna har en större beredskap och har större lager av vaccin så att det inte ska uppstå en bristsituation även i år, säger Mia Brytting, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, till Sveriges Radio.
Under förra hösten rådde det stor brist på influensavaccin i flera regioner, efter att fler personer än väntat ville bli vaccinerade. Folkhälsomyndigheten rekommenderade regionerna att prioritera grupper som riskerade att bli svårast sjuka så att de fick tillgång till vaccin först.
I de flesta regionerna startar vaccinationerna den 19 november 2019. Många har valt att erbjuda riskgrupper och äldre vaccin utan kostnad eller till ett reducerat pris. Hör man inte till en riskgrupp men ändå vill undvika säsongsinfluensa går det också att vaccinera sig, enligt Folkhälsomyndigheten.
Kommentarer
Regler för kommentarer
Dagens Medicin vänder sig till yrkesverksamma inom sjukvården och vår kommentarfunktion är endast avsedd för personer som i sin yrkesroll vill tillföra synpunkter och ny kunskap i ämnet.
Regler för kommentarer
För Dagens Medicins kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor och skribenterna är själva ansvariga för innehållet. Vi accepterar inte personliga angrepp på enskilda individer, och inte heller nedsättande omdömen om kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Språket ska vara vårdat – inläggen får inte innehålla svordomar. Dagens Medicin förbehåller sig rätten att stryka delar av eller hela inlägg som inte uppfyller dessa regler, samt inlägg som inte tillför diskussionen något. Kommersiella budskap och spam raderas. Kommentarerna granskas flera gånger dagligen.
Om du anser att ett inlägg inte uppfyller dessa regler, anmäl kommentaren till moderator via länken "Anmäl kommentar".
Du får vara anonym, men du måste skriva en signatur.