Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Falck

Stillastående ambulanser gör att Falck krävs på miljonbelopp

Region Stockholm kräver ambulansentreprenören Falck på 1,3 miljoner kronor då företagets ambulanser stått stilla i 1 400 timmar under sex månader 2019.

Annons:

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån Siren, publicerade i Aftonbladet, ser regionen mycket allvarligt på det som kallas underproducerad driftstid. Det avtal som Region Stockholm har med Falck stipulerar att regionen har rätt att kräva ersättning om drifttiden är under 99,5 procent av den beställda. Enligt Siren har drifttiden under februari till och med juli legat mellan 1,6 och 2,8 procent lägre än avtalat, totalt 1 400 timmar eller motsvarande 58 dygn.

Enligt Siren/Aftonbladet ambulansentreprenören har Samariten samt regionägda Aisab inte heller nått upp till det avtalade antalet drifttimmar, även om de båda bolagens avvikelser inte passerat vitesgrundande nivå.

Kommentarer