Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Varor som saknas är bland annat blodpåsar, dialysmaterial, hjärt- och lungmaskinmaterial, hjärtklaffar och grafter, injektions- infusions- och transfusionsmaterial, pacemakers och steriliseringsmaterial.

Varor som saknas är bland annat blodpåsar, dialysmaterial, hjärt- och lungmaskinmaterial, hjärtklaffar och grafter, injektions- infusions- och transfusionsmaterial, pacemakers och steriliseringsmaterial. Bild: GettyImages/Apotekstjänst hemsida

”Det här borde gått att undvika”

Apotekstjänst AB:s it-system fungerar inte. Det är en av orsakerna till den leveranskris som gjort att omkring 60 operationer ställs in och tvingat fyra regioner samt Socialstyrelsen att gå upp i stabsläge.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »