Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Ett flertal olika metoder kan användas att kyla ner patienter som kommer levande till sjukhus efter hjärtstopp. På bilden ovan används ett svenskutvecklat system med kylplattor som appliceras på huvudet, bålen och ljumskarna. Det förekommer också att man ger kall koksaltlösning som dropp.

Ett flertal olika metoder kan användas att kyla ner patienter som kommer levande till sjukhus efter hjärtstopp. På bilden ovan används ett svenskutvecklat system med kylplattor som appliceras på huvudet, bålen och ljumskarna. Det förekommer också att man ger kall koksaltlösning som dropp. Bild: Braincool

Kylbehandling studerad vid svår form av hjärtstopp

Patienter som drabbats av hjärtstopp där hjärtrytmen inte kan återställas med defibrillering verkade få en bättre överlevnad med god neurologisk funktion om de kylbehandlades på sjukhus, enligt en ny fransk studie som publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »