Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Pär Stattin är registerhållare för Nationella prostatacancerregistret. Bilden till höger visar en skelettskintigrafi av en patient med prostatacancer som indikerar metastaser i ryggraden samt ett avflödeshinder i ena njuren.

Pär Stattin är registerhållare för Nationella prostatacancerregistret. Bilden till höger visar en skelettskintigrafi av en patient med prostatacancer som indikerar metastaser i ryggraden samt ett avflödeshinder i ena njuren. Bild: Uppsala universitet, Akademiska sjukhuset

Oklar överlevnadsvinst i prostatacancer

Svenska patienter som fick diagnos på metastaserad prostatacancer under perioden 2010 till 2015 levde i snitt sex månader längre, jämfört med dem som fått diagnos kring millennieskiftet, enligt en ny studie. Men hur mycket av förbättringen som är ”äkta” kan forskarna inte veta.  

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »