Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Fem av de vanligaste klasserna av blodtrycksläkemedel representeras här av betablockeraren metoprolol, kalciumflödeshämmaren amlodipin, tiaziddiuretikumet Esidrex, ACE-hämmaren enalapril och ARB-läkemedlet losartan.

Fem av de vanligaste klasserna av blodtrycksläkemedel representeras här av betablockeraren metoprolol, kalciumflödeshämmaren amlodipin, tiaziddiuretikumet Esidrex, ACE-hämmaren enalapril och ARB-läkemedlet losartan. Bild: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Jättestudie plussar för tiaziddiuretika

En omfattade analys av data i nio utländska patientdatabaser pekar på att blodtrycksläkemedel av typen tiaziddiuretika kan vara den bästa startbehandlingen av högt blodtryck. Fyndet är intressant tycker den svenske experten Thomas Kahan.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »