Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd i Region Stockholm, att det som nu händer är ett resultat av bristande styrning i regionen under lång tid.

Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd i Region Stockholm, att det som nu händer är ett resultat av bristande styrning i regionen under lång tid. Bild: Pressbild/Adam Wrafter, Bildbyrån

S: Dålig inverkan på patientsäkerheten

Karolinska Universitetssjukhusets stora varsel är otroligt allvarligt, anser Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd i Region Stockholm.

Annons:

– Vi vet att det kommer att ha en dålig inverkan på patientsäkerheten.

Sjukhuset lade ett varsel under onsdagen på 250 läkartjänster och 350 underskötersketjänster. I våras varslades 550 administrativa tjänster.

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) säger att Karolinska Universitetssjukhuset inte har anpassat sin organisation efter att ha fått uppdraget om högspecialiserad vård.

– Det är ju det som man gör nu. Patienterna har flyttat och pengarna har flyttat men man har inte anpassat kostnadskostymen efter den nya verkligheten, säger hon.

– Jag har djup förståelse för att våra medarbetare på sjukhuset är oroliga och att det är ett besvärligt omställningsläge för dem. Min förhoppning och ambition är att sjukhusledningen tar den här oron på största allvar och också involverar medarbetarna i förändringsarbetet.

Enligt Aida Hadzialic är det som händer ett resultat av bristande styrning i regionen under lång tid.

– Såväl ekonomin som sjukvårdssystemet har varit misskött väldigt länge. Det är en stor paradox givet att Stockholmsregionen egentligen har landets och Nordens bästa förutsättningar att leverera den bästa sjukvården.

Kommentarer