Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Mostphotos

Pengaregn över svensk cancerforskning

Cancerfondens forskningsnämnd har i år delat ut 770 miljoner kronor till svensk cancerforskning.

Annons:

”Det är ett rekordbelopp och ett stort antal högkvalitativa forskningsprojekt som nu beviljas medel för att ge oss nya genombrott i kampen mot cancer”, säger Klas Kärre, ordförande i nämnden, enligt ett pressmeddelande.

Åtta lärosäten är med och delar på pengarna. Mest pengar, 267 miljoner kronor, får Karolinska institutet (KI) följt av Uppsala universitet som får 125 miljoner och Lunds universitet som får 120 miljoner. Göteborgs universitet får 70 miljoner, Umeå 41 miljoner, Linköpings universitet 14 miljoner, Stockholms universitet 10 miljoner och KTH får 8 miljoner kronor.

Pengarna kommer uteslutande från gåvor till Cancerfonden.

Kommentarer