Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sökträffarna blir över 800 bara på Sahlgrenska universitetssjukhuset om man söker på perifer venkateter (pvk). ”Hur man ska gå tillväga när man söker är långt ifrån självklart”, säger Grazina Wojnicki Johansson.

Sökträffarna blir över 800 bara på Sahlgrenska universitetssjukhuset om man söker på perifer venkateter (pvk). ”Hur man ska gå tillväga när man söker är långt ifrån självklart”, säger Grazina Wojnicki Johansson. Bild: Carl Sandin/Bildbyrån

Vårdpersonal drunknar i rutiner

Mängden dokument som beskriver hur olika moment i sjukvården ska utföras gör det svårt att hitta rätt – och framtagandet av majoriteten av rutinerna är rent slöseri med arbetskraft, enligt en regionutvecklare. 

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »