Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Paolo Macchiarini har dömts till fängelse i ett och fyra månader i Italien.

Paolo Macchiarini har dömts till fängelse i ett och fyra månader i Italien. Bild: Bildbyrån

Fängelse för Paolo Macchiarini

Paolo Macchiarini och två andra kirurger döms till fängelse i Italien för att ha missbrukat sin ställning som läkare. 

Annons:

Italienska medier rapporterar att Paolo Macchiarini dömts till fängelse i ett år och fyra månader av en domstol i Florens. Domen har ingenting att göra med luftstrupsoperationerna på Karolinska universitetssjukhuset.

Tidningen La Repubblica skriver att Paolo Macchiarini döms för att ha missbrukat sin ställning och förfalskat dokument i samband med en operation han utfört gratis på en vän. Vännen skulle egentligen ha betalat för sig då hen vid operationstillfället saknade ett europeiskt hälsokort. 

Enligt sajten Firenze Today kommer försvarssidan att överklaga domen.

I Sverige är Paolo Macchiarini misstänkt för två fall av grovt vållande av kroppsskada efter att flera patienter avlidit i samband med luftstrupsoperationer. Förundersökning pågår och beslut om eventuellt åtal väntas i vår.

Relaterat material

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är för tillfället avstängd