Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Miljonbesparingar väntas i sjukvården i söder såväl som norr.

Miljonbesparingar väntas i sjukvården i söder såväl som norr.

Stora besparingar väntar i vården

Stora besparingar väntar för vården i flera regioner. I Skåne ska sjukhusen spara 590 miljoner.

Annons:

Den budget som sjukhusstyrelsen i Region Skåne antagit för nästa år innebär att sjukhusen i Malmö och Lund har ett besparingsbehov på 590 miljoner. 60 procent ska sparas på personal. Det skriver Läkartidningen.

– Jag har inga planer på några varsel. Men jag vill tydligt understryka att det kommer att krävas en oerhörd återhållsamhet. Vi har inget utrymme när det gäller att totalt sett öka personalen ytterligare, säger Björn Ekmehag, förvaltningschef på Skånes universitetssjukvård till tidningen.

Även i Region Västerbotten väntar besparingar, skriver Sjukhusläkaren. Totalt ska regionen spara en halv miljard de kommande tre åren. Regiondirektör Brita Winsa har tidigare sagt att det handlar om motsvarande 160 tjänster, troligtvis fler.

– Det är svårt att uttala sig om exakt antal tjänster. Vi behöver bli färre men också reducera andra kostnader. Ska man nämna någon siffra så kan det röra sig om ett par hundra färre, säger hon till tidningen.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler