Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

"Vi kommer troligen att ändra riktlinjerna men måste samtidigt stötta verksamhetrna så att de inte knäcks", säger Eva Uustal, ordförande i SFOG med anledning av resultaten från förlossningsstudien Swepis.

"Vi kommer troligen att ändra riktlinjerna men måste samtidigt stötta verksamhetrna så att de inte knäcks", säger Eva Uustal, ordförande i SFOG med anledning av resultaten från förlossningsstudien Swepis. Bild: Adam Wrafter/Bildbyrån

10 000 fler igångsättningar per år

Redan i januari väntas nya riktlinjer som rekommenderar tidigare igångsättning av gravida. Men landets förlossningskliniker måste hinna rigga om, säger ordföranden i Svensk förening för obstretik och gynekologi.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »