Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Agneta Karlsson blir ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket.

Agneta Karlsson blir ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Bild: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Hon blir ny generaldirektör på TLV

Agneta Karlsson har utsetts av regeringen till ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket.

Annons:

Hon tillträder tjänsten den 2 december. Agneta Karlsson var statssekreterare på socialdepartementet, under tiden då Gabriel Wikström och sedan Annika Strandhäll var hälso- och sjukvårdsministrar. Hon har sedan tidigare erfarenhet från läkemedelsbranschen.

– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom life science, säger Agneta Karlsson i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att vi nu får Agneta Karlsson som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Agneta är inte bara en erfaren chef och ledare, hon har dessutom en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, säger socialminister Lena Hallengren i pressmeddelandet.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler