Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

De ska utreda forskningsfusk

Peter Allebeck, överläkare och professor i socialmedicin vid Karolinska institutet, har utsetts till ledamot som medicinsk representant i den nämnd som ska pröva oredlighet i forskning.

Annons:
Peter Allebeck.
Bild: Jim Frisk

Nämndmyndigheten, som heter Nämnden för prövning av oredlighet i forskning, inrättas efter årsskiftet och ska granska misstänkt forskningsfusk. Ordförande blir Thomas Bull, justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.

I nämnden ingår också professor Toni Arndt, Gymnastik- och idrottshögskolan, professor Åke Arvidsson, Högskolan i Kristianstad, senior professor Margareta Fahlgren, Uppsala universitet, professor Eva Forssell Aronsson, Göteborgs universitet, docent Björn Petersson, Lunds universitet, professor Karin Sporre, Umeå universitet, docent Susanne Tornhamre, Karlstads universitet, professor Uno Wennergren, Linköpings universitet och professor Cynthia de Wit, Stockholms universitet.

Förordnandet gäller i fyra år.

Relaterat material
Ny myndighet ska utreda forskningsfusk

Kommentarer