Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Finansiering av vårdplatser för EKG-övervakning av patienter som behandlades med ett speciellt ms-läkemedel var en av de ifrågasatta former av vårdsponsring som Dagens Medicin uppmärksammat. Genrebild

Finansiering av vårdplatser för EKG-övervakning av patienter som behandlades med ett speciellt ms-läkemedel var en av de ifrågasatta former av vårdsponsring som Dagens Medicin uppmärksammat. Genrebild Bild: Getty Images

Nya regler gör vårdsponsring svårare

Från och med årsskiftet gäller nya samverkansregler mellan den offentligt finansierade sjukvården och industrin. Reglerna är nu klart mindre tillåtande till att läkemedelsföretag finansierar sjukvård, ett fenomen som Dagens Medicin tidigare har uppmärksammat.

Den här artikeln är endast tillgänglig för betalande prenumeranter

Logga in eller bli prenumerant här nedan för att läsa vidare.

Bli prenumerant och få tillgång till hela Dagens Medicin

250kr /mån
  • Få tillgång till tidningens innehåll på dagensmedicin.se
  • Få papperstidningen per post
  • Läs hur du vill: i mobilen, på datorn eller i papperstidningen
Klicka här för att i stället prova digitalt i 30 dagar »