Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Problemen med nätverket på Karolinska Huddinge fortsatte under fredagen.

Problemen med nätverket på Karolinska Huddinge fortsatte under fredagen. Bild: Linnea Rheborg/Bildbyrån

Karolinska Huddinge tillbaka i stabsläge

It-strulet fortsätter för Karolinska universitetssjukhuset Huddinge. Under fredagen försattes sjukhuset åter i stabsläge.

Annons:

I går, torsdag, drabbades Karolinska universitetssjukhuset av omfattande it-störningar. Dels hade Region Stockholm problem med journalsystemet Take Care, dels var det nätverksproblem i Huddinge. Sjukhuset försattes i stabsläge, ambulanser dirigerades om från Huddinge till andra sjukhus och operationer ställdes in.

Vid 16-tiden på torsdagen var it-systemen i gång och ett par timmar senare hävdes stabsläget. Men vid lunchtid på fredagen meddelade sjukhusets presstjänst att det åter var it-problem. Karolinska Huddinge  har ännu en gång infört stabsläge.

– Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i stabsläge från klockan 11.30 i dag. De reservrutiner som infördes i går gäller även i dag. Vissa ambulanstransporter som i normala fall går till Huddinge styrs om till andra vårdgivare i Region Stockholm, säger Torbjörn Söderström, chefläkare vid Karolinska.

Liksom under torsdagen flyttas vissa operationer till Karolinska Solna. Den delen av sjukhuset är inte påverkat av nätverksproblemen.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler