Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Problemen med nätverket på Karolinska Huddinge fortsatte under fredagen.

Problemen med nätverket på Karolinska Huddinge fortsatte under fredagen. Bild: Linnea Rheborg/Bildbyrån

Karolinska Huddinge tillbaka i stabsläge

It-strulet fortsätter för Karolinska universitetssjukhuset Huddinge. Under fredagen försattes sjukhuset åter i stabsläge.

Annons:

I går, torsdag, drabbades Karolinska universitetssjukhuset av omfattande it-störningar. Dels hade Region Stockholm problem med journalsystemet Take Care, dels var det nätverksproblem i Huddinge. Sjukhuset försattes i stabsläge, ambulanser dirigerades om från Huddinge till andra sjukhus och operationer ställdes in.

Vid 16-tiden på torsdagen var it-systemen i gång och ett par timmar senare hävdes stabsläget. Men vid lunchtid på fredagen meddelade sjukhusets presstjänst att det åter var it-problem. Karolinska Huddinge  har ännu en gång infört stabsläge.

– Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i stabsläge från klockan 11.30 i dag. De reservrutiner som infördes i går gäller även i dag. Vissa ambulanstransporter som i normala fall går till Huddinge styrs om till andra vårdgivare i Region Stockholm, säger Torbjörn Söderström, chefläkare vid Karolinska.

Liksom under torsdagen flyttas vissa operationer till Karolinska Solna. Den delen av sjukhuset är inte påverkat av nätverksproblemen.

Kommentarer