Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Sollefteå sjukhus.

Sollefteå sjukhus. Bild: Nils Jakobsson

Första pallplatsen för Sollefteå

I år tar sig Sollefteå sjukhus för första gången upp på prispallen och kniper bronset.

Annons:

Till skillnad från ettan och tvåan är Sollefteå sjukhus en nykomling på topplistan för de mindre sjukhusen, det vill säga akutsjukhus utan förlossning. Innan förlossningen lades ned 2017 räknades sjukhuset till klassen mellanstora sjukhus. Inte heller då blev det någon pallplats. Men den här gången gick bronset till Sollefteå.  

Delplaceringar

Medicin: 2
Tillgänglighet: 8
Hygien: 11
Patientenkät: 7
Trycksår: 9
Överbeläggningar: 7
Ekonomi: 18

I kategorin medicin, som väger tungt i rankningen, hamnar sjukhuset nu på andraplats bland alla de 20 mindre sjukhusen. Det är en rejäl förbättring från plats åtta i förra rankningen.

Särskilt inom delkategorin hjärtvård utmärker sig Sollefteå genom en förstaplacering bland småsjukhusen, med ett rejält försprång till tvåan Norrtälje. Det blir sju kliv uppåt jämfört med förra rankningen.

Trots att sjukhuset faktiskt har rasat till näst sista plats inom delkategorin stroke, så räcker de förbättrade placeringarna i andra delkategorier inom medicin till för att dra upp sjukhuset. Exempelvis tar sig sjukhuset upp tio placeringar i ortopedirankningen.

Förbättringsmöjligheter finns inom hygien, där Sollefteå istället dalar tio placeringar från en förstaplacering året innan. I den tunga kategorin tillgänglighet tar sig Sollefteå däremot uppåt.

Relaterat material

Kommentarer