Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Bengt Flemark/Region Skåne

Skåne avbryter it-samarbete efter misstänkta oegentligheter

UPPDATERAD ”Vi ser så pass allvarligt på situationen att vi väljer att helt avbryta samarbetet med leverantören”, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

Annons:

Enligt Region Skånes pressmeddelande har det framkommit uppgifter som pekar på att det kan finnas oklarheter i upphandlingen av ett it-system. Mot den bakgrunden har regionen bestämt att omedelbart avbryta allt samarbete med företaget Vårdinnovation Sverige AB.

Regionen ska också initiera en oberoende utredning som bland annat ska granska de förarbeten som gjorts inför upphandlingen.

– Vi ser så pass allvarligt på situationen att vi väljer att helt avbryta samarbetet med leverantören. Vi måste lyfta på alla stenar och se till att alla fakta kommer på bordet, säger regiondirektör Alf Jönsson i pressmeddelandet.

Ett av regiondirektörens vuxna barn ska under hösten 2019 också haft ett begränsat uppdrag för det aktuella företaget.

– Även om detta inte berör själva upphandlingen, ska det givetvis granskas, säger Alf Jönsson.

Vårdinnovation publicerade på fredagen ett pressmeddelande på sin webbsida där det välkomnar den externa granskningen. Företaget skriver vidare att den medarbetare som pekats ut fick sin anställning på utmärkta meriter och ingenting annat.  

Kommentarer