Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Nya coronaviruset i mikroskop.

Nya coronaviruset i mikroskop. Bild: GettyImages

Fler labb får analysera nya coronaviruset

Hittills har sjukvården varit tvungna att skicka prover till Folkhälsomyndighetens laboratorium i Solna vid misstanke om det nya coronaviruset. Men nu ska ytterligare åtta laboratorier runt om i Sverige kunna analysera proverna.

Annons:

Laboratorierna som nu kommer att ha kapacitet att analysera prover finns i Umeå, Uppsala, Örebro, Skövde, Halmstad, Lund, Stockholm och Göteborg. Det skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Göteborg har redan börjat analysera misstänkta prover och Stockholm börjar inom kort. Enligt Folkhälsomyndigheten är övriga på gång”. I nuläget kommer eventuella positiva prover att skickas till Folkhälsomyndigheten för konfirmering.

Folkhälsomyndighetens laboratorium har hittills analyserat 150 prover på uppdrag av hälso- och sjukvården. Alla har varit negativa utom ett.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler