Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Bild: Thinkstock

Upphandling nr 2 påbörjas av vårdinformationsmiljö

Regionstyrelsen i Stockholm har beslutat att den nya upphandlingen påbörjas i dag, den 18 februari.

Annons:

Den tidigare upphandlingen avbröts i december på grund av att för få korrekt formulerade anbud hade kommit in. Konkurrensen bedömdes som bristfällig och regiondirektören fick i uppdrag att snarast återkomma med förslag om en ny upphandling. Det är Region Stockholm och Region Gotland som gemensamt genomför upphandlingen. I den nya omgången kan både leverantörer som var med förra gången och nya vara med.

För att fler aktörer ska kunna lämna in anbud förlängs anbudstiden från 8,5 veckor till 11,5 veckor. 

– Vi genomför också den nya upphandlingen med öppet förfarande istället för konkurrenspräglad dialog. Vi ger nu samtliga potentiella anbudsgivare möjligheter att granska och lämna in sina anbud, säger Daniel Forslund (L), ordförande i Regionstyrelsens Innovations- och utvecklingsutskott, i ett pressmeddelande.

Kostnaden för den nya upphandlingen ryms i den tidigare beslutade budgeten.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler